in ,

Prescolarii si scolarii din Aricestii Zeletin vor petrece cele mai placute clipe ale copilariei intr-o institutie scolara modernizata de un ONG

Va mai amintiti prima zi de gradinita sau de scoala? Cu siguranta, prichindeii din Aricestii Zeletin (jud Prahova) isi vor aminti cu bucurie de ziua in care au pasit pragul recent renovatei Gradinite cu Program Normal & Scolii primare „Athanasie Jan Stoicescu”. Asociatia BookLand si partenerii acesteia au ales sa faca investitia in valoare de 95.000 euro din dragoste pentru copiii care nu au, dar merita, conditii propice pentru studiu, actiunea inscriindu-se in seria renovari pe plan national pentru a schimba in bine starea deplorabila a prea multor scoli din mediul rural.

Inainte

 

Dupa

Nota: In judetul Prahova, Asociatia BookLand a dotat in 2018 laboratorul de informatica al Scolii Gimnaziale ”Matei Basarab” din comuna Brebu, pana la finalul anului 2022 urmand a renova in acelasi judet si Scoala Gimnaziala din satul Mehedinta, comuna Podenii Noi.

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care deja peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca 29 scoli situate in 22 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Acest proiect reprezinta pentru noi un prag catre conditii decente pentru o educatie de calitate, un mediu ambiant in care elevii se simt in siguranta. Ne putem mandri astazi cu un mediu modern, atractiv, asemanator cu scoli din marile orase. Cadrele didactice si parintii isi exprima recunostinta atat fata de Asociatia BookLand, cat si fata de toti partenerii implicati. Putem afirma cu incredere ca anul scolar 2022-2023 este un an remarcabil pentru intreaga comunitate din Aricestii-Zeletin, deoarece procesul de invatare se va desfasura la standarde de calitate.” – Iuliana Frigea, Director Gradinita & Scoala Primara „Athanasie Jan Stoicescu” din Aricestii Zeletin

 

Inainte

Dupa

Asa cum prima impresie pe care o lasa oamenii unii altora nu se uita, la fel si cu prima impresie lasata de Gradinita prichideilor… De acum incolo le va ramane in minte in sensul cel mai bun posibil. Schimbarea in bine este evidenta atat la interior, cat si la exterior: alt acoperis, alt sistem pluvial, sageac reparat si vopsit, fatada refacuta cu tencuiala decorativa, pavaj in curte, braduti si trandafiri la intrare, pereti interiori reparati si zugraviti in tonuri pastelate, pardoseli noi-noute (covor PVC si parchet), noi corpuri de iluminat, o toaleta cu gresie-faianta si obiecte sanitare de calitate, o usa antifoc montata in camera centralei careia i s-a facut, cu ocazia asta, si iesire la exterior. Pe aceasta cale vrem sa felicitam si sa ii multumim Primariei Aricestii Zeletin pentru achitarea a 50% din costurile de manopera!Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand

Transformarea de la Gradinita & Scoala primara Aricestii Zeletin a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna prin educatie: Eurotigla, Elis Pavaje, The Outlet T. Solutions, Policolor, Luxten Lighting Company, Mesewood / Usi.ro, Sipex Company, Indfloor Group, Sanotechnik Romania, Terra Impex, Pepiniera „Gradina Verde”, FamousRoses.eu, Marvicon, ATIP Design

Inainte

 

Dupa

Asociatia BookLand le multumeste si partenerilor loiali care fac posibil acest demers educational: Unicredit Consumer Financing, SIT Romania, Leroy Merlin, Titan Machinery Romania, Turbomecanica, Arkema, Profi, Synevo, Asevi, Trutzi, Rehau Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Somaco Grup Prefabricate, Wenglor Sensoric Romania, Deutsche Leasing, Fuchs Condimente, Ropeco Bucuresti, Certo Industrie, Novaintermed, Bauelemente, Kaefer Romania, Mediapost Hit Mail, Real Grup Invest, Sitel Group, Tesy Romania, Porsche Romania.

In Romania secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnati sa invete in spatii insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sanatatea sau chiar viata in pericol atat lor, cat si profesorilor. Iar acolo unde autoritatile nu pot sau nu vor sa faca ceva in acest sens, norocul vine din partea Asociatiei BookLand care militeaza pentru dreptul la educatie al copiilor renovandu-le scolile. Si pentru ca Asociatia BookLand isi doreste sa vina cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), incepand de anul viitor se va concentra si pe constructia primei scoli-etalon pentru sistemul de invatamant romanesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Toti cei care le impartasesc viziunea se pot alatura demersului Asociatiei BookLand donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand.

Inainte

Dupa

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspirationale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera tinerilor un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor, initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate! Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand va reusi in 2022 sa aduca schimbarea in inca 29 scoli (in 2020-2021 a renovat & dotat 37 scoli).

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Testimonial Maricel Silion – Director Scoala Primara Negulesti (jud Bacau)

Cum sa inveti eficient – Tips and Tricks