in ,

Scoala din Zbereni a fost renovata recent cu ajutorul Asociatiei BookLand

Odata cu trecerea timpului, scoala din Zebreni, comuna Cotnari (jud Iasi), a inceput sa se degradeze: peretii s-au deteriorat, bancile s-au subrezit, podelele s-au rupt, prin acoperis ploua, WC-ul era in fundul curtii iar in curte era plin de noroi cand ploua. Aici invata aproximativ 80 de elevi si toti isi doreau o scoala moderna.

Dorinta le-a fost indeplinita de Asociatia BookLand care a facut toate demersurile pentru ca elevii si profesorii sa beneficieze de o noua infatisare a scolii si de dotari de ultima generatie, asigurandu-le, astfel, sansa la o educatie de calitate in conditii civilizate.

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca  29 scoli situate in 23 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Inainte

Dupa

„Lucrurile minunate facute de catre Asociatia BookLand la Scoala Zbereni reprezinta un sprijin enorm pentru copiii care o frecventeaza. Daca pana acum orele erau facute in conditii improprii, astazi, elevii beneficiaza de tot confortul. Asadar putem vorbi despre egalitatea sanselor in reusita scolara. Prin donatiile si implicarea asociatiei este inlesnit dreptul la educatie, ceea ce bucura nespus atat parintii, cat si colectivul de profesori care predau aici. Intreaga comunitate locala saluta si transmite recunostinta celor implicati. Ceea ce a facut BookLand pentru noi, nu a facut nimeni!” – Dumitru Ezaru, Director Scoala Gimnaziala Zbereni

„Am transformat o scoala <metalica>, rece si invechita intr-un spatiu placut, calduros, modern si prietenos! Atat in interior, cat si in exterior totul a fost refacut (mai putin acoperisul): pereti frumos colorati, pardoseli de calitate, bancute, jaluzele, toaleta complet utilata (cu fosa nou construita), nou sistem pluvial si o curte trainic pavata, imprejmuita de arbusti decorativi si butasi de trandafir. Gardul scolii a fost vopsit chiar de elevii scolii! Am ramas, totusi, cu un regret… caci pe locul vechii scoli (din chirpici) ne-ar fi placut sa turnam niste alei frumoase pe care elevii sa se plimbe cu placere, printre trandafiri si arbusti… Pacat ca n-am fost lasati s-o demolam.” – Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand

Transformarea de la Scoala Gimnaziala Zbereni

a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna prin educatie: Amazon Romania (Partener principal renovare), Wipro, E.on, Savana Culoare, Modulo Decorative Solutions, Elis Pavaje, Holver Romania, Cesarom, Siniat Romania, Porta Doors Romania, Larex-ir Decor, Biocomp, Misavan, FamousRoses.eu, Pepiniera „Gradina Verde”, Marvicon, Primaria Comunei Cotnari, SIT, MeterSit; UniCredit Consumer Financing, Turbomecanica, Titan Machinery Romania, Profi, Asevi.

Inainte

Dupa

In Romania secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnati sa invete in spatii insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sanatatea sau chiar viata in pericol atat lor, cat si profesorilor. Iar acolo unde autoritatile nu pot sau nu vor sa faca ceva in acest sens, norocul vine din partea Asociatiei BookLand care militeaza pentru dreptul la educatie al copiilor renovandu-le scolile.

Si pentru ca Asociatia BookLand isi doreste sa vina cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), incepand de anul viitor se va concentra si pe constructia primei scoli-etalon pentru sistemul de invatamant romanesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va urma modelul finlandez (adaptat local) si va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa gratuit la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual / practica / internship.

Toti cei care le impartasesc viziunea, se pot alatura demersului BookLand donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand.

Iainte

Dupa

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspirationale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera tinerilor un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor, initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate! Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand va reusi in 2022 sa aduca schimbarea in alte 29 scoli (in 2020-2021 a renovat & dotat 37 scoli).

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Testimonial Domnica Homei – Director Scoala Gimnaziala Bichigiu (jud Bistrita Nasaud)

Vorbe care ranesc