in , ,

Valoarea jurnalisMului = Valoarea jurnalisTului – episodul 2 – mentor Monica Ghiurco

Te-ai intrebat vreodata daca ai o responsabilitate fata de cei carora te adresezi, ca mini-jurnalist, cand comunici in social media? Sau conteaza doar sa faci ce vrei tu, respectiv cat de multa lume te urmareste? Vizioneaza si analizeaza toate argumentele participantilor! Dincolo de cuvinte, importanta este experienta. Este cazul jurnalistei 𝐌𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐆𝐡𝐢𝐮𝐫𝐜𝐨, mentorul BookLand Evolution din luna Iunie’23 care iti transmite mai mult decat niste sfaturi, reguli ori principii; te invata sa vezi lucrurile cu claritate si sa nu te lasi pacalit de asemanari si deosebiri.
”Apare riscul autocenzurii pe care o folosesti de teama reactiilor celor din jur! Se intalnesc si la aceasta masa rotunda cam toate opiniile posibile la rolul si responsabilitatea jurnalistului intr-o societate. Fiecare opinie deriva dintr-o serie de antecedente produse in societate, evenimente care s-au soldat cu creare de panica, sentimente de ura. Se pot reproduce si astfel de lucruri reprobabile printr-un discurs jurnalistic iresponsabil. Dar asta nu exclude curajul pe care trebuie sa-l aiba jurnalistul pentru a fi un jurnalist intreg, pentru ca altfel e doar jumatate de jurnalist… Jurnalismul de opinie este cel grav prin efectele pe care poate sa le aiba.”- declara Monica Ghiurco.
Si pentru ca stie ca aproape intotdeauna cu teoria nu ajungi prea departe, Monica Ghiurco face distinctia intre jurnalismul de opinie si jurnalismul investigativ. Bine ar fi ca toate informatiile care ajung la public sa fie interesante, dar, nu uita, alegerile manifestate de jurnalisti pot produce dispute chiar si intr-o redactie!
Suntem mandri de acesti tineri formidabili care isi cauta propriul drum in cariera! Ii multumim pentru inspiratie mentorului nostru, jurnalista Monica Ghiurco, precum si jurnalistului 𝐒𝐞𝐫𝐠𝐢𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐥𝐜𝐞𝐚 pentru moderare! Si ii suntem recunoscatori 𝐅𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐃𝐢𝐦𝐢𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐞𝐦𝐢𝐫 – 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐌𝐞𝐭𝐫𝐨𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧𝐚̆ 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̧𝐭𝐢 pentru gazduire!
Intalnirile BookLand Evolution dau glas intrebarilor si raspunsurilor tale. Avem incredere in potentialul tau, te sustinem in tot ce-ti propui, insa, efortul iti apartine in totalitate. Important e sa vrei. Urmareste-ne sau vino alaturi de noi, caci IMPREUNA INSPIRAM TINERII DIN ROMANIA!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Unde si cum intalnesti vocatia?

uitam de ce suntem incapatanati si devenim incapatanati degeaba