in ,

Vocatia ta

Ma gandesc cate zile ar trebui sa tai din calendar pana ajung la ziua pe care o voi incercui. Nu conteaza daca e peste doua saptamani sau peste douazeci de ani, acum viata e lunga – prea mult timp de asteptat. Ma gandesc cate lucruri urgente trebuie sa tai de pe lista pana sa plec de acasa. Nu conteaza daca sunt doua sau douazeci de lucruri, acum viata e scurta – prea putin timp pentru ce e de facut.

Lunga sau scurta, nu conteaza cum ti se pare astazi viata, fiindca maine va parea altfel. Conteaza ca viata e una singura si fie el mult sau putin timp de petrecut de la un capat la celalalt al vietii, e important sa nu regreti ce n-ai facut.

Ne orientam adesea spre meserii care sa ne umple buzunarele cu bani, totodata si mintea. Da, banii n-aduc fericirea, dar te poti bucura de ei. Exista totusi un moment cand incepi sa castigi bani si sa irosesti viata, ca ai amanetat fericirea in schimbul unui pret pe care nu stii daca-l vei mai putea plati vreodata. Viata include decizii si mai multe criterii decat luam noi in calcul. Vocatia e importanta in acest sens.

Am incercat sa cant la pian, sa tai lemne cu toporul, sa merg pe jos, sa inot, sa nu ma stramb la numerele de pe caietul de mate, am incercat sa pun un pansament pe rana deschisa. Am incercat asta si cealalta, pana cand am gasit placere pentru scris si iubire pentru oameni, astfel incat sa inteleg ca viata mea, lunga sau scurta sau cum o fi ea, merita traita printre oameni si litere.

N-ai de unde sa stii care iti e vocatia pana nu incerci, pana nu dai o sansa oricarei activitati pe care o intalnesti.

Ce te faci daca spui „Nu” vocatiei tale, fara sa stii ca e a ta si ar fi bine sa o incerci? Poate nu ai sa o mai gasesti. Spune „Da” mai des!

What do you think?

Written by Monica Faur

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Dorinte inflacarate

Sticla succesului tau